Vozaču autobusa iz Aleksinca koji se sudario sa vozom pritvor od 30 dana

Uhapšen Aleksinčanin M.Z. (31), koji je upravljao autobusom koji se 21. decembra sudario sa putničkim vozom.

Aleksinčanin M.Z. (31), koji je upravljao autobusom koji se 21. decembra sudario sa putničkim vozom na pružnom prelazu kod Donjeg Međurova, uhapšen je i određen mu je pritvor od 30 dana, rečeno je agenciji Beta u Osnovnom tužilaštvu u Nišu.

“Vozač je 31. decembra pušten iz bolnice i priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu gde je saslušan. Nakon toga mu je sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu odredio pritvor”, rekli su u Osnovnom tužilaštvu.

Protiv M.Z. je podneta krivična prijava za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina.

Nakon višednevne borbe lekara specijalista intenzivne nege Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš došlo je do naglog pogoršanja zdravstvenog stanja V.Đ.(65), koji je, u sredu veče, podlegao povredama zadobijenim u saobraćajnoj nezgodi na putnom prelazu u Donjem Međurovu kada je voz “presekao” autobus pun putnika.

Pacijent je imao višestruki prelom karlice, rebara..Tokom noći došlo je do akutnog popuštanja plućne funkcije, nakon čega je pacijent intubiran i postavljen je torakalni dren.

U pola pet u četvrtak jutro došlo je do srčanog zastoja, ali je i nakon svih pokušaja reanimacije, pacijent preminuo.

U ovoj nezgodi stradalo je do sada sedam osoba, a više od 20 je povređeno. Troje je poginulo na mestu udesa, dvoje na operacionim stolovima. Poslednje dve žrtve su preminule u bolnici tokom oporavka.

Dvoje najteže povređenih putnika, devojčica (16) i muškarac (31) još se nalaze na intenzivnoj nezi Kliničkog centra u Nišu.

Izvor: Večernje novosti

Ostavite komentar