ZNAKOM PREKO ZNAKA Nova „tehnika“ putara.

Na raskrsnici regionalnog puta Doljevac – Prokuplje – Niš ne možete više videti tablu koja vas upućuje na popularni obližnji akva park, jer je saobraćajni znak obaveštenja bukvalmo prekriven novim znakom, odnosno, tablom o naseljenom mestu Malošište.

Saobraćajnu signalizaciji na regionalnim putevima postavljaju i održavaju Srbija putevi, do kojih nismo mogli danas da dođemo, ali upućeni u ovu problematiku objašnjavaju da postoji pravilnik na kojoj udaljenosti se pored puta postavljaju znaci.

„Minumum je 15 metara. U ovom slučaju treba praviti razliku između table obaveštenja, kao što je prekrivena tabla i tabla s nazivom mesta koja ima prednost. U svakom slučaju nije trebalo doći do sakrivanja table obaveštenja jer ne verujem da nadležni iz Akva parka Doljevac nisu dobili saglasnot za postavljanje svoje table“, objašnjava naš sagovornik.

Ni u opštini Doljevac, koja se na svom sajtu najviše ponosi akva parkom, nismo mogli da dobijemo razjašnjenje ove neobične znakovne tehnike jer se na navedene brojeve fiksnih telefona niko nije javljao.

izvor: jugmedia

Ostavite komentar